кадър: GoogleРедактор: С проект на стойност 17 млн. лева държавно предприятие Пристанищна

...
кадър: GoogleРедактор: С проект на стойност 17 млн. лева държавно предприятие Пристанищна
Коментари Харесай

Във Варна правят Морска палата за 17 милиона лева

кадър: Google

Редактор: 

С план на стойност 17 млн. лв. държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура ” ще превървне строената през 1959 година магазия 7 на пристанище Варна-Изток в нова Морска палата. Това излиза наяве от оповестената социална поръчка за основаването на обекта. Според заданието, Морската палата ще бъде „ интерактивен център ”, който ще се употребява за културни, просветителни и научни събития, като дружно с това ще предлага и разнообразни атракции.

По изискванията на поръчката, новата Морска палата на пристанището във Варна би трябвало да има най-малко следните детайли:

- интерактивен Музей на корабоплаването;

- библиотека;

- кафетерия;

- детски кът;

- научни кабинети;

- офис помещения;

- магазин.

Един от забавните моменти в оповестената поръчка е, че за новата Морска палата ще бъде проектирана и построена посредством така наречен инженеринг. Казано по различен метод, проектирането и осъществяването на обекта ще бъде обещано на един реализатор. Тази форма на създаване на обществена инфраструктура постоянно е подложена на критика, като съперниците ѝ декларират, че с нея се размива отговорността както на проектанта, по този начин и на изпълнителя на строителните действия и оборудването.

Морската палата е на процедура нова концепция, която досега не присъстваше измежду опциите за развиване на публичната зона на пристанище Варна-Изток. Първоначалният план за „ отваряне ” на врата предвиждаше създаване на огромен аквариум, както и голя център конгресна и културна активност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР